Här kommer lite recept på julens frestelser som du kan göra alldeles själv.
Fr. vänster: Ädelostbollar, Krispisar, Camillas julkola
Ädelostbollar
Fr. vänster: Ädelostbollar, Krispisar, Camillas julkola
Ädelostbollar
Ingredienser:
150 g ädelost
1 dl kesella light
Utförande: Rör ihop, forma små bollar och rulla i krossade pepparkakor.
Krispisar
Ingredienser:
1,5 dl russin
1,5 dl kokos
2,5 dl rice crispies
1 dl hackade hasselnötter
250 g ljus blockchoklad
Utförande: Blanda allt det torra. Smält blockchokladen. Rör ihop och klicka ut på bakplåtspapper. Ställ svalt.
Ingredienser:
1,5 dl russin
1,5 dl kokos
2,5 dl rice crispies
1 dl hackade hasselnötter
250 g ljus blockchoklad
Utförande: Blanda allt det torra. Smält blockchokladen. Rör ihop och klicka ut på bakplåtspapper. Ställ svalt.
Camillas julkola
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl farinsocker
3 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
2 dl sirap
1 msk vaniljsocker
Utförande: Allt blandas i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka. Rör då och då. Tid 1-1 1/2 timme. Gör kulprovet ( Häll lite kola i ett glas med kallt vatten, om du kan rulla en kula av smeten , är den färdig) Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och låt den svalna. Klipp bakplåtspapper i 8*8 cm stora bitar. Dela kolan i bitar om 2*3 cm och slå in i bakplåtspappret.
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl farinsocker
3 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
2 dl sirap
1 msk vaniljsocker
Utförande: Allt blandas i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka. Rör då och då. Tid 1-1 1/2 timme. Gör kulprovet ( Häll lite kola i ett glas med kallt vatten, om du kan rulla en kula av smeten , är den färdig) Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och låt den svalna. Klipp bakplåtspapper i 8*8 cm stora bitar. Dela kolan i bitar om 2*3 cm och slå in i bakplåtspappret.
Jag vill bara påpeka att jag srivit fel under bilden. Från vänster är det: Ädelostbollar, Camillas julkola och krispisar. :)