fiskeboa

Västkustens Nation, eller VK som vi oftast kallas, är en av fem nationer vid Linneuniversitetet och vi finns på Växjö Campus. Vi har förgyllt studenternas tillvaro ute på Växjö campus sedan 1985, närmare bestämt den 11:e mars -85. Vi är den aktiva nationen, och eftersom studentlivet är mer än bara plugg och skola ser vi även till att fixa massa festligheter för våra medlemmar. Några av våra mest populära och återkommande fester är Baccanahlen och Baklängesmiddagen och utöver dessa ser vi till att våra medlemmar kan slå runt genom bland annat jobbarfester och mindre evenemang. Under åren har vi visat att VK verkligen är en nation att räkna med. Vi har tagit hem de flesta segrar i nationskamper såsom vinbrännbollen, allkårskampen, innebandyturneringar och valborgskampen. För att hålla sig i form ordnar vi med en hel del aktiviteter åt det sportigare hållet såsom innebandy, paintball och skidresa. Vi har även ett mycket trevligt tillhåll på Stallvägen 15, "Feskeboa", där vi brukar värma upp inför fest och tävlingar.

Julbaka hemma.


Här kommer lite recept på julens frestelser som du kan göra alldeles själv.
Fr. vänster: Ädelostbollar, Krispisar, Camillas julkola


Ädelostbollar

Ingredienser:
150 g ädelost
1 dl kesella light

Utförande: Rör ihop, forma små bollar och rulla i krossade pepparkakor.

 

Krispisar

Ingredienser:
1,5 dl russin
1,5 dl kokos
2,5 dl rice crispies
1 dl hackade hasselnötter
250 g ljus blockchoklad

Utförande: Blanda allt det torra. Smält blockchokladen. Rör ihop och klicka ut på bakplåtspapper. Ställ svalt.

Camillas julkola

Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl farinsocker
3 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
2 dl sirap
1 msk vaniljsocker

Utförande: Allt blandas i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka. Rör då och då. Tid 1-1 1/2 timme. Gör kulprovet ( Häll lite kola i ett glas med kallt vatten, om du kan rulla en kula av smeten , är den färdig) Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och låt den svalna. Klipp bakplåtspapper i 8*8 cm stora bitar. Dela kolan i bitar om 2*3 cm och slå in i bakplåtspappret.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Camilla
skriven :

Jag vill bara påpeka att jag srivit fel under bilden. Från vänster är det: Ädelostbollar, Camillas julkola och krispisar. :)