fiskeboa

Västkustens Nation, eller VK som vi oftast kallas, är en av fem nationer vid Linneuniversitetet och vi finns på Växjö Campus. Vi har förgyllt studenternas tillvaro ute på Växjö campus sedan 1985, närmare bestämt den 11:e mars -85. Vi är den aktiva nationen, och eftersom studentlivet är mer än bara plugg och skola ser vi även till att fixa massa festligheter för våra medlemmar. Några av våra mest populära och återkommande fester är Baccanahlen och Baklängesmiddagen och utöver dessa ser vi till att våra medlemmar kan slå runt genom bland annat jobbarfester och mindre evenemang. Under åren har vi visat att VK verkligen är en nation att räkna med. Vi har tagit hem de flesta segrar i nationskamper såsom vinbrännbollen, allkårskampen, innebandyturneringar och valborgskampen. För att hålla sig i form ordnar vi med en hel del aktiviteter åt det sportigare hållet såsom innebandy, paintball och skidresa. Vi har även ett mycket trevligt tillhåll på Stallvägen 15, "Feskeboa", där vi brukar värma upp inför fest och tävlingar.

Sök till styrelsen!

Till hösten så kommer det att finnas ett antal lediga platser i Västkustens Nations härliga styrelse. Alla poster kommer att vara sökbara och längre ner finns information om de olika posterna.

I Västkusten så är alla välkomna med en ansökan!
Att sitta med i styrelsen innebär att man få chansen till att vara med och utveckla de sociala livet på Campus. Alla i styrelsen har sina egna poster som de riktar in sig på för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt. Men förutom det så ansvarar styrelsen för att tillsammans jobba på Sivans vid olika tillfällen samt att vi sitter i skolan och säljer biljetter och medlemskap till olika event och när det är NK-vecka är det också viktigt att vi alla hjälps åt. 

Vill du veta mer om hur det är att sitta i styrelsen och vad man kan få ut av det förutom en awesome tid så hör av dig till någon som sitter i den nuvarande styrelsen för dina eventuella frågor.

Din ansökan till styrelsen skickar du sedan till du@vastkustenvxu.se
I din ansökan så skriv gärna lite om dig själv, vad för tre poster du kan tänka dig i styrelsen och kontaktuppgifter. 

Blöt Puss från oss i Styrelsen, 
vi ser fram emot din ansökan! 


• Ordförande
Som Ordförande leder man nationens möten och svarar för nationens planering och organisation som helhet. Ordföranden representerar Nationen och är även den som för talan utåt.

• Vice ordförande
Som Vice är man ordförandes högra hand. Ordförande och Vice hjälper varandra och vice ordförande hoppar in i ordförandes ställe om ordförande ej är närvarande.

• Ekonomiansvarig 
Kassören ansvarar och sköter nationens ekonomi och budget. Kassören sköter både in- och utbetalningar samt har ansvaret för medlemsregistret och nationens bankkonto.

• Sekreterare
Sekreteraren är den som skriver föreningens mötesprotokoll och arkiverar de papper som behövs. Denna person sköter oftast också föreningens post.

• NK-ansvarig
Som NK-ansvarig sitter man med i ytterligare en styrelse som samarbetar med de andra nationerna. Tillsammans arrangerar man Allkårsfestivalen. De NK-ansvariga ser även till att NK (Nationskollegiet) är bemannat där det säljs medlemskap till de olika nationerna. 

• Pub/Sivans-ansvarig
Varje nation har två representanter i studentpuben Sivans styrelse. VKs Sivansrepresentanter samarbetar med de andra nationerna och jobbar som ansvariga på våra jobbkvällar, afterschool och brunch.

• Jobbansvarig
Det är vår jobbansvarig du ska kontakta om du någon gång vill jobba med oss på Sivans. Det är den jobbansvarige som sköter kontakten med er medlemmar angående våra jobbtillfällen och jobbarfester.

• Info/Webb
Att VKs information når er medlemmar är info/webbs ansvar. Informationsansvarig sköter och har det övergripande ansvaret för att våra evenemang och andra nyheter förmedlas via hemsidan, Facebook, planscher, blogg osv.

• Event ansvarig
Som eventansvarig i VK är du med och skapar samt planerar för nationens festligare evenemang, vilket mestadels innebär våra sittningar samt att du är med att anordna alla våra aktiviteter som vi gör under terminerna så som beerpong mästerskap, curling, paintball, innebandy och Åreresa. På denna post är ni 3- 4st som samarbetar med varandra.

• Allt-i-allo
Vår allt-i-allo post är precis det den antyder. Man får vara med och hjälpa till lite där det behövs och där man själv känner sig vilja hjälpa till.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: