fiskeboa

Västkustens Nation, eller VK som vi oftast kallas, är en av fem nationer vid Linneuniversitetet och vi finns på Växjö Campus. Vi har förgyllt studenternas tillvaro ute på Växjö campus sedan 1985, närmare bestämt den 11:e mars -85. Vi är den aktiva nationen, och eftersom studentlivet är mer än bara plugg och skola ser vi även till att fixa massa festligheter för våra medlemmar. Några av våra mest populära och återkommande fester är Baccanahlen och Baklängesmiddagen och utöver dessa ser vi till att våra medlemmar kan slå runt genom bland annat jobbarfester och mindre evenemang. Under åren har vi visat att VK verkligen är en nation att räkna med. Vi har tagit hem de flesta segrar i nationskamper såsom vinbrännbollen, allkårskampen, innebandyturneringar och valborgskampen. För att hålla sig i form ordnar vi med en hel del aktiviteter åt det sportigare hållet såsom innebandy, paintball och skidresa. Vi har även ett mycket trevligt tillhåll på Stallvägen 15, "Feskeboa", där vi brukar värma upp inför fest och tävlingar.

Allkårskampen

I torsdags var det dags för VK att tillsammans med Norrlands nation anordna allkårskampen. Formatet var nytt för i år. Förutom att tävla i olika grenar skulle lagen även ut på en poängjakt.

10 starka lag kom till start. De var peppade till tusen och när startskotten gick var det full fart. Lagen sprang iväg för att utföra uppdrag och hitta saker för att få poäng.  De badade i Sivansdammen, uppträdde på KLUBB-festivals scen, hånglade med en okänd, skrev en hyllningssång till campus för att nämna lite. Dessutom skulle de få tag i fisk, sexpack, en rosa BH och mycket mer. Uppfinningsrikedom belönades så självklart gav även fiskpinnar poäng=)

Som sista del skulle de tävla i tre olika grenar, irlänsk julafton, doppa tampong i flaska och "lapp mellan kroppsdelar". Lagen kämpade hårt och en del fick även lära sig var våra kroppsdelar sitter, för det är ju inte självklart var vaden finns på kroppen;).

Två glada lag!
Bilderna är lånade från Växjöpuls.

Vinbrännboll

Allkår är äntligen här! Igår inleddes veckan med invigning, fotbollsturnering och såpaolympiad. VK deltog såklart i väckningsmarchen runt campus och på invigning där årets Allkårslåt spelades. Svenne Banan är låten vi kommer få höra hela veckan, om å om igen=)

Idag var det då dags för Vinbrännbollen, en av veckans höjdpunkter där VK ställde upp med ett grymt härligt lag. Taggade till tusen att både ha kul och för att vinna. Tyvärr lyckades vi bara med det försnämnda och förlorade en match i gruppsspelet och kom tvåa. Hade vi fjäskat lite extra för domarna hade vi gott vidare som bästa tvåa, men man kan inte lyckas med allt!

Tack alla som ställde upp!
 


             

Bilder från Växjöpuls, logga in här för att se fler!!!

Innebandyn inställt 18/5

Poliserna ska ha innebandyturnering och tar således vårt pass.

Valborgssittning

Det var ju inte bara kamp och biljettsläpp på Valborg, utan även sittning.
Sittningen anordnades av Allkår och temat var passade nog festival.


Sivans var omgjort till ett sunkigt festivalområde vilket gjorde att man verkligen kom i stämning. Vi delades in i 3 lag, Hultsfred, Roskilde och Arvika. Det var fullt ös under hela sittningen, tävlingar och uppdrag avlöste varanda.
En sjukt bra sittning som fick upp partyhumöret på topp. Det blev ju inte sämre av att våra nationsordförande toastade sittningen på ett alldeles utmärkt sätt, bra jobbat!
Kvällen avslutades sedan på Sivans, där DJ Funk rockade loss rejält!
En riktigt bra Valborg summerar vi i VK dagen/kvällen som.

Biljettsläpp och valborgskamp

Varken vädret eller stämningen gick att klaga på.
Solen lös och folk samlades på Sivansängen för att köpa biljetterna till årets stora händele, allkårsveckan.

       

För att göra väntan mindre tråkig anordnades Valborgskamp, 6 slag ställde upp och slogs om den ärofyllda vinsten.
Backgång, skidgång, såpabacke, äggkastningen och äggfångning var grenarna.


         

         

Alla bilder är lånade av Växjöpuls.
Kika gärna in där eller på festivalens hemsida för att se fler bilder från biljettsläppet och Valborgskampen.