fiskeboa

Västkustens Nation, eller VK som vi oftast kallas, är en av fem nationer vid Linneuniversitetet och vi finns på Växjö Campus. Vi har förgyllt studenternas tillvaro ute på Växjö campus sedan 1985, närmare bestämt den 11:e mars -85. Vi är den aktiva nationen, och eftersom studentlivet är mer än bara plugg och skola ser vi även till att fixa massa festligheter för våra medlemmar. Några av våra mest populära och återkommande fester är Baccanahlen och Baklängesmiddagen och utöver dessa ser vi till att våra medlemmar kan slå runt genom bland annat jobbarfester och mindre evenemang. Under åren har vi visat att VK verkligen är en nation att räkna med. Vi har tagit hem de flesta segrar i nationskamper såsom vinbrännbollen, allkårskampen, innebandyturneringar och valborgskampen. För att hålla sig i form ordnar vi med en hel del aktiviteter åt det sportigare hållet såsom innebandy, paintball och skidresa. Vi har även ett mycket trevligt tillhåll på Stallvägen 15, "Feskeboa", där vi brukar värma upp inför fest och tävlingar.

Höstens kommande sittningar och aktiviteter

För dig som gammal medlem och vill fortsätta ha kul med VK och till dig som ny student på Växjö campus. Att välja nation kan kännas som ett knepigt val den första veckan. Men gör det lätt för dig, gå med VK (man kan ändå smyga med på de andra nationernas aktiviteter och fester).

Vad är det då VK ska hitta på till hösten. Eftersom vi är aktivitetsnationen så anordnar vi ett gäng aktiviteter men också en hel del roliga sittningar. Nedan kan du läsa om våra evenemang och även se bilder från tidigare år.


Bacchanalen 19 september.

Bacchanalen är VK´s kick-off sittning. Kvällen inleds med att styrelsen anordnar förfester som ni blir bjudna till. Där bjuds det på en fördrink och temat för kvällen kanske avslöjas. De två senaste åren har det varit texmex tema och bondetema. På förfesterna utförs antingen ett litet uppdrag eller en rolig lek. Allt för att komma i bra stämning till sittningen. Sedan går man till Sivans för att äta god mat och fortsätta festligheterna under ledning av två toastmaster. Självklart bjuder de på roliga överraskningar. En fest man inte ska missa helt enkelt

!  

             

Förra höstens tema, Bonde söker fru. Sånger skrevs och framfördes.
Bönderna Emma och Gabbe toastade sittningen och bjöd på dans, sång och tävlingar.

        

Året innan var det texmex tema!

Baklängesmiddagen - negaddinsegnälkab 23 oktober

På baklängessittningen gör vi precis som det låter. Vi gör allt i fel ordning så vi börjar med en efterfest på Sivans men trubadur och mingel. Sedan går vi till stallet, rättar till slipsen å frisyren på vägen och avnjuter en god och lite lyxig trerättersmiddag. Vi börjar med efterrätt, huvudrätt, förrätt och tillslut en fördrink. Detta är en finsittning så på med klänningen å kavajen och följ med på VK´s succésittning. Biljetterna brukar gå åt som smör i solsken så va ute i god tid. 

 

Baklängesmiddagen 08.
Här tävlar några av gästerna i singing bee!
Självklart har även VK dansare på plats, visst gör dem fina moves?;)

         

Bilder från Baklänges 07.
Trubadur DP röjer loss på efterfesten och Maja tar hem en av kvällens priser, en 7 kilos torsk.


Jobbarsittningen - December.

Detta är sittningen då vi tackar alla som ställt upp och jobbat med oss på Sivans. Sittningens tema varierar från gång till gång och ibland anordnar vi den tillsammans med en annan nation. Så info om den här sittningen får ni hålla utkik efter under terminens gång och självklart meddelar vi alla jobbare via mail. Vill du veta vad det innebär att jobba en pubkväll på sivans kan du kolla här där du får se hur det gå till med VK och här om det vill ha en mer detaljerad information.


Tysklandsresa - v.40

Självklart anordnar även VK är resa till Tyskland. Som student måste man ibland fylla på sitt dryckesförråd och eftersom systemet inte erbjuder samma priser som att köpa på bordershopen så vi åker dit nrt för att fylla på våra förråd inför resten av terminen.


Lasergame - v.44

Denna otroligt roliga aktivitet där man varvar känslor som ilska och glädje. För tusan vad förbannad man kan bli när man tror att man har västa läget och så blir man träffat av motståndarelaget. Häng med VK och kriga på skoj mot varandra! Vem vet, kanske finns det ett pris att ta hem?                 


Curling - v.49

I två terminer i rad har VK anordnat curling och eftersom det både har varit uppskattat och roligt så anordnar vi det även i höst. Dra ihop kompisgänget och häng med och spela. För ynka 50kr per person får vi spela i 2 timmar med instruktör. Otroligt roligt!


Åre v.3-4

Aktiviteternas höjdpunkt. VK anordnar tillsammans med Norrlands och ÖG en resa upp till Åre. Vi fyller en buss med glada studenter, åker upp till Åre, bor i stugor, åker skidor, festar och har skoj. Bara att köpa din biljett, packa väskan och få allt fixat och klart. Kan det bli bättre? Resan ligger samtidigt som studentveckorna i Åre, dvs runt v3-4.Utsikt från en av stugorna

After Ski inne i Åre

Vill du missa allt det här?
 Om jag var du, så skulle jag absolut inte vilja det.
För att få uppleva detta till medlemspris är det bara att köpa medlemskap hos Västkustensnation.
Hoppas vi ses till hösten!

Glad sommar

Äntligen är sommaren här!
VK önskar alla medlemmar glad sommar och hoppas att vi ses nästa termin.
Håll utkik här på bloggen, för inom kort kommer höstens planer att presenteras.
Å vi lovar, häng med VK nästa termin också för vi kommer att hitta på massa skoj!
Till dess, njut av sommaren, sola å bada!