Vår käre ordförande fortsätter att tipa om smaskiga "västkustrecept"!
Idag står det en underbart god laxtårta på menyn!
Kanske inte bästa studentmaten, då kassan börjar sina. Men ibland ska man ju lyxa till det....
Botten:
200 gr kavring
50 gr smör
Fyllning:
5 ägg
200 gr kallrökt lax
1 dl hackad gräslök
2 msk senap
2 dl lätt creme fraiche
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
100 gr röd löjrom
Grovhacka brödet, smält smör, kör i mixer. Tryck ut blandningen i teflonform med löstagbar kant. Låt stå i kylen minst 15 minuter.
Hårdkoka äggen, skala och finhacka. Finhacka laxen. Blanda ägg, lax, gräslök och senap. Rör försiktigt ner creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i formen och jämna till ytan. Täck med plastfolie, ställ i kyl minst 2 timmar.
Ta bort plast och kanten på formen, bred försiktigt ut ett tunt lager löjrom över tårtan. Dekorera med gräslök.
Smaklig måltid!