Om ni har dåligt men inspiration en söndag som denna men ändå inte vill beställa bakispizza som alla andra kan ni istället tillaga denna fantastiska fiskgryta a la VK-style. Eftersom orförande Camilla komponerat denna alldeles själv får ni ta måtten med en nypa salt och känna er fram.
Saffransdoftande fiksgryta a la Camilla
ca 3-4 port
ca 30-45 min
Ingredienser:
1,5 dl vatten
1 buljongtärning (ex fiskbuljong el grönsaksbuljong)
3 potatisar
3 morrötter
1 gul lök
400 - 500g fiskfilé (jag hade torsk och lax i min grya)
Lite grädde
1/4 purjolök
Kryddor (efter tycke och smak):
1 klyfta vitlök
cayennepeppar
salt
peppar
0,5g saffran
Utförande:
Låt vattnet koka upp medan potatisarna och morötterna skalas och hackas i bitar ca 2x2cm stora. När vattnet kokar ska potatisarna, morötterna och buljongen i. Skala och skär löken i stora bitar. När morötterna och potatisarna kokat i 5 min läggs löken i. Skär fisken i 2x2cm stora bitar och lägg i dem tillsammans med kryddorna efter yttreligare fem min (eller när potatisarna känns nästan klara). För att grytan ska bli lite krämigare och få finare färg tillsätts lite grädde (eller mycket om man vill och den ska inte vara fettsnål!). Till sist när allt har kokat ihop och är klart tilsätts skivad purjolök. Smaklig måltid!
Som sagt är detta ett ungefärligt recept och det är tillåtet att mixtra själv och känna efter och förbättra.
Tips på fler saker att lägga i:
Färska champinjoner
Tomat
Bladspenat
Hoppas att alla har haft en underbar helg!