fiskeboa

Västkustens Nation, eller VK som vi oftast kallas, är en av fem nationer vid Linneuniversitetet och vi finns på Växjö Campus. Vi har förgyllt studenternas tillvaro ute på Växjö campus sedan 1985, närmare bestämt den 11:e mars -85. Vi är den aktiva nationen, och eftersom studentlivet är mer än bara plugg och skola ser vi även till att fixa massa festligheter för våra medlemmar. Några av våra mest populära och återkommande fester är Baccanahlen och Baklängesmiddagen och utöver dessa ser vi till att våra medlemmar kan slå runt genom bland annat jobbarfester och mindre evenemang. Under åren har vi visat att VK verkligen är en nation att räkna med. Vi har tagit hem de flesta segrar i nationskamper såsom vinbrännbollen, allkårskampen, innebandyturneringar och valborgskampen. För att hålla sig i form ordnar vi med en hel del aktiviteter åt det sportigare hållet såsom innebandy, paintball och skidresa. Vi har även ett mycket trevligt tillhåll på Stallvägen 15, "Feskeboa", där vi brukar värma upp inför fest och tävlingar.

Söndagsmiddag

Om ni har dåligt men inspiration en söndag som denna men ändå inte vill beställa bakispizza som alla andra kan ni istället tillaga denna fantastiska fiskgryta a la VK-style. Eftersom orförande Camilla komponerat denna alldeles själv får ni ta måtten med en nypa salt och känna er fram.

Saffransdoftande fiksgryta a la Camilla
ca 3-4 port
ca 30-45 min

Ingredienser:

1,5 dl vatten
1 buljongtärning (ex fiskbuljong el grönsaksbuljong)
3 potatisar
3 morrötter
1 gul lök
400 - 500g fiskfilé (jag hade torsk och lax i min grya)
Lite grädde
1/4 purjolök

Kryddor (efter tycke och smak):

1 klyfta vitlök
cayennepeppar
salt
peppar
0,5g saffran

Utförande:
Låt vattnet koka upp medan potatisarna och morötterna skalas och hackas i bitar ca 2x2cm stora. När vattnet kokar ska potatisarna, morötterna och buljongen i. Skala och skär löken i stora bitar. När morötterna och potatisarna kokat i 5 min läggs löken i. Skär fisken i 2x2cm stora bitar och lägg i dem tillsammans med kryddorna efter yttreligare fem min (eller när potatisarna känns nästan klara). För att grytan ska bli lite krämigare och få finare färg tillsätts lite grädde (eller mycket om man vill och den ska inte vara fettsnål!). Till sist när allt har kokat ihop och är klart tilsätts skivad purjolök. Smaklig måltid!

Saffransdoftande fiskgryta a la Camilla. Laga och njut!

Som sagt är detta ett ungefärligt recept och det är tillåtet att mixtra själv och känna efter och förbättra.

Tips på fler saker att lägga i:
Färska champinjoner
Tomat
Bladspenat

Hoppas att alla har haft en underbar helg!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: